En jij… Heb jij een keuze?

posted in: Geen categorie | 0

keuze

Deze morgen keek ik half geïrriteerd, omwille van een zeurende zoon, op de wekker. 6u50 oh nee, overslapen. Spring uit bed, ochtendrush, alles klaarmaken. Oef, we zitten met de jongste en een warme fles melk in de zetel en ik heb nog mooi de tijd om de twee boys rustig klaar te maken. Het zou toch nog een redelijke vlotte ochtend kunnen worden!

Onze jongste beslist daar even anders over. Huilend en zeurend, niets wat hem aanstaat. Het wordt toch een hectische ochtend. Spring in de auto, een zoveelste omleiding, toch op tijd aangekomen op de crèche. Een stemmetje op de achtergrond: “Mama, mag ik mee met S binnen?” Ok. “Mama, ik wil te voet naar school”. Vroeger had ik snel snel de jongste naar de crèche gedaan weer in de auto gesprongen, een brullende oudste, omdat hij te voet wou en ik die met een rotgevoel weer naar huis reed in een lege auto.

Nu besloot ik anders. We gingen te voet, al lopend. We zouden anders nooit op tijd komen. Plots: “nee mama, ik wil toch met de auto.” Ok. Tijd om echt te vertragen en het tempo van hem te volgen. We gingen hand en hand naar school. Genietend van het feit dat we ‘smorgens vroeg met blote voeten en zonder jas naar school mochten gaan. Het voelde zelfs een beetje als vakantie. We kwamen nog net op tijd en ik mocht zonder problemen de speelplaats weer af.

Met een fijn gevoel en genietend van de zon kon ik weer naar de auto. Ik besloot dat het vandaag niet weer zo een dag zou worden….

Het was dezelfde situatie. Alleen besloot ik een andere keuze te maken. De keuze om op ons tempo ons ding te doen ipv te rushen. Ik kon de tijd niet stopzetten, de situatie niet veranderen. Hem afjagen zou ons niet sneller bij onze bestemming brengen. Het zou ons alleen een slecht gevoel bezorgen waarin we alle drie met dat gevoel onze dag in zouden gaan.

Heb jij gevoel dat jij mag kiezen? Wanneer heb je laatst een eigen keuze gemaakt?