Iets met vluchten en uitstelgedrag

posted in: blog | 0

Ik hoorde mezelf sneller praten, mijn adem nog maar tot in de borst, mijn hart eens zo snel als anders, mijn schouders en mijn nek gespannen en de snoepkast weer aardig geplunderd… Hoeveel signalen had ik nog meer nodig om te zien dat ik op de vlucht was? Iets met uitstelgedrag…

Ik ging lopen en wel heel hard, want voor het eerst in maanden/jaren zat mijn hoofd weer overvol. De takenlijst leek gigantisch en de tijd…. die was er niet. Non stop ging het in mijn hoofd: “ik moet nog… en dat nog en dat nog…” en per keer dat ik aan iets wou beginnen zag ik een andere taak die ik nu toch nog even snel mocht doen en dan zou ik wel beginnen aan mijn to do lijst.

Wat ik echt aan mezelf mocht geven stond jammer genoeg niet op de lijst.
Ondertussen was er nog net ruimte genoeg om kwaad te zijn op mezelf om het feit dat ik niet zag waarvoor ik dan op de vlucht ging. Nog net ruimte genoeg in mijn hoofd om te gaan bedenken wat ik niet wou zien.

EN DAN

Dan heb je wat te doen… iets zoals practise what you preach in mijn geval…
dan komt het besef…

Ik heb nu een KEUZE

Vluchten of blijven,
Voor mezelf zorgen of van mezelf weglopen,
Met mijn hoofd antwoorden gaan zoeken en planningen maken of kijken wat het is dat mijn lichaam nodig heeft,
Rust zoeken of rust nemen.

Door mij hier nu neer te zetten en deze miniblog te schrijven in plaats van mijn administratie te doen, heb ik een keuze gemaakt. De keuze om diep adem te halen en te gaan kijken wat er leeft. Om te blijven, te zorgen, rust te nemen.

Het is een eerste stap en het voelt al een stuk rustiger.
en die administratie dan en al die andere taken? Wel door de ervaring en het doen, weet ik ondertussen dat als ik nu eerst even voor mezelf zorg, die boekhouding zo dadelijk eens zo snel gaat en dat ik in een soort creatieve flow zit waardoor die lijst die nu gigantisch lijkt, smelt als sneeuw voor de zon.

Het vraagt oefening, het vraagt durf en moed, het vraagt heel wat om voor jezelf te zorgen en ECHT te gaan kijken wat jij nu nodig hebt en hoe je dat hoofd wat leger kan krijgen, hoe je jouw agenda kan managen. Het vraagt van jouw het vertrouwen om te springen en die tijd te nemen ook al lijk je net nu geen tijd over te hebben…

Het vraagt heel wat en je krijgt er nog veel meer voor terug…
Ben jij klaar om een keuze te maken? Wil jij kiezen om te blijven? Om voor jezelf te zorgen? Voor innerlijke rust? Weet je niet goed hoe?

Dan ben je welkom in groep of individueel.